Вести Изјави Македонија

Богдановиќ: Евентуалната штета од донесените ДУП-ови ќе ја плаќаат сите граѓани на Центар

На 63-тата седница на Советот на Општина Центар, одржана денес, градоначалникот Саша Богдановиќ ги информираше советниците за постапувањето по Заклучокот донесен од Советот на Општина Центар на 17.12.2021, кој се однесува на недоследностите на новиот Закон за урбанистичко планирање и делот за суспензија на плановите. На 28-ми декември 2020-та година, Општина Центар се обрати до […]

Вести Македонија Настани

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ЦЕНТАР

21.2.2021) По повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари, Општина Центар распиша литературен конкурс за учениците од основните училишта во Центар на тема „Моето детство во пандемија“. Идејата за литературниот конкурс беше инспирирана од глобалната здравствена криза со коронавирусот и нејзиното влијание врз психолошката состојба кај учениците и нивните промени во однесувањето. На […]