Вести Изјави

Уште една срамна пресуда за новинарите за настаните од „27ми април“

Основниот граѓански суд во Скопје, денеска ја одби тужбата за спреченост на правото на информирање на граѓаните како и за нематеријална штета за претрпен страв и душевна болка на Горан Трпеновски кој за време на инцидентите од Собранието на РСМ на 27ми април 2017 година, како новинар известуваше за онлајн медиумот САКАМДАКАЖАМ.МК (sdk.mk). Во пресудата, […]