Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар ја заврши реконструкцијата на „Адвокатска улица“

  Општина Центар заврши со реконструкцијата на „Улица 2“, „Станбена 3“ и „Пешачка улица 102а“, кои заедно ја сочинуваат таканаречената „Адвокатска улица“. Стариот и дотраен асфалт на коловозот се заменува со нов, висококвалитетен, на вкупна површина од 1270 метри квадратни. Изведени се нови рабници од двете страни на тротоарите, поставен е долен строј на улицата […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ги реконструира спортските терени на паркот во Сарај

  На барање на граѓаните а во насока на подобрување на условите и квалитетиот на живот, Градот Скопје ги реконструира шесте спортски терени кои се во рамки на паркот во Сарај. Истото ќе се реализираа преку воспоставување на договор за меѓуопштинска соработка со Општина Сарај, а оваа одлука ќе биде дел од следната Седница на […]

Вести Македонија

Завршена реконструкција на 12.000 м2 пешачки патеки во вториот дел од Градскиот парк

  Екипите на ЈП Улици и патишта, по интензивната работа во текот на изминатите месеци, ја завршија целосно реконструкцијата на пешачките патеки во западниот дел од Градскиот парк.           Реконструкцијата на пешачките патеки во вториот дел од Градскиот парк по налог на Град Скопје, се реализираше во неколку фази и се одвиваше […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје започнува со целосна реконструкција на левата страна на кејот на Вардар

  На денешната прес конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, со директорот на ЈП Улици и патишта Борис Настов и директорот на ЈП Паркови и зеленило Ангеле Сотировски, го најавија проектот за целосна реконструкција на левата страна на кејот на река Вардар, која ќе се одвива во повеќе фази со цел воспоставување на мултифункционален […]

Вести Македонија Ударни вести

Нови пешачки патеки и реконструкција на старите во Градскиот парк

  Екипите на ЈП „Улици и патишта“ продолжуваат со активности за реконструкција и санација на пешачките патеки во Градскиот парк, со вкупна површина од 18.000 квадратни метри.     Во рамките на овие активности по налог од Град Скопје, дел од патеките целосно се реконструираат, се санираат оштетените патеки, а во некои делови се прават […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре започнува последната шеста фаза од реконструкцијата на „Орце Николов“

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, за утре го најави почетокот на шестата и последна фаза од реконструкцијата на улицата „Орце Николов“ во Дебар Маало. Овој капитален проект, кој го започна претходниот градоначалник на општината, има за цел да воведе ред во сообраќајот, да даде хумана димензија и да го врати препознатливиот лик на […]

Вести Македонија Ударни вести

Завршуваат третата и четвртата фаза од реконструкцијата на улицата „Орце Николов“

  Општина Центар во наредните денови ќе ги заврши третата и четвртата фаза од целосната реконструкција на улицата „Орце Николов“. Двете фази го опфатија делот од раскрсницата со улицата „Наум Наумовски – Борче“, до првиот влез на Министерството за одбрана.     Во овие две фази стариот и оштетен коловоз е заменет со нов, високо-квалитетен […]

Вести Македонија Ударни вести

Пристигна металната конструкција за фасадата за реконструкција на Универзалната сала

  Реконструкцијата на Универзалната сала во центарот на Скопје е во полн ек. Денеска пристигна металната конструкција на новата сала со чие поставување ќе се овозможи брзо завршување на надворешноста на овој култен објект за Скопје и за скопјани.     –  Вчера споделив со јавноста како планираме да изгледа внатрешноста на објектот. Карактерот на […]

Вести Македонија Ударни вести

После 50 години се обновува патната врска Преспа и Охрид преку „Галичица“

  Освен што ќе се подобри квалитетно патното поврзување меѓу овие два града, ќе добиеме современа патна инфраструктура која ги поврзува двата најзначајни туристички центри во земјата – Охридскиот и Преспанскиот. Со тоа на туристите ќе им се овозможат соодветни современи услови за патување и за посета на туристичките капацитети на двете страни од националниот […]

Вести Македонија Ударни вести

Започна реконструкцијата на Универзална сала, легендарните столчиња заминаа во историјата

  Започна реконструкцијата на Универзалната сала во Скопје. Столчињата од гледалиштето што имаше капацитет да прими околу 1.500 лица деновиве беа изнесени од објектот – симбол на солидарноста што целиот свет ја покажа кон Скопје по земјотресот од 1963 година. Просторот околу Универзална сала е ограден веќе неколку недели, а во моментов се врши и […]