Алтернатива Настани

Акција на здружението „Љубезност“: „Рециклирај и донирај“ – собирање на отпадно масло

Преку еко-хуманитарниот проект „Рециклирај и донирај“, кој почна да се спроведува во мај  минатата година, собрани се 1.200 килограми отпадно масло. Главната цел на новиот систем за собирање на отпадно масло од домаќинствата, е да се мотивираат граѓаните да применуваат еколошки практики кои позитивно ќе влијаат на животната средина. „Од мај 2017 година граѓаните во […]