Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Изгласан Законот за Националната развојна стратегија

  Собранието денеска го усвои Законот за Националната развојна стратегија со поддршка на пратениците од власта и опозицијата од речиси…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Нова Национална стратегија за правата на лицата со попреченост

  Министерството за здравство информира дека континуирано работи и презема конкретни чекори во унапредувањето и заштитата на правата на лицата…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Започнува процесот за креирање на нова Национална стратегија на лицата со попреченост

  Денеска се одржа иницијалниот состанок за развивање на новата „Национална стратегија за лицата со попреченост на Република Северна Македонија“,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија

Почнува расправата за новата стратегија за национална сајбер-безбедност

Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за одбрана и Министерството за внатрешни работи заеднички изготвиле работна верзија на Националната стратегија за…

Повеќе