Алтернатива Настани

Промоција на “Ѓорѓи Доневски-зачувувањето на фолклорното творештво од Егејска Македонија”

  Промоција на книгата „Ѓорѓи Доневски – доајен во зачувувањето на фолклорното творештво од Егејска Македонија“ од проф. д-р Наташа Диденко, на 3. април во19:00 часот, Салон 19:19   Рецензенти и промотори на книгата ќе бидат, проф. д-р Билјана Ристовска-Јосифовска и Мишо Китановски   Книгата на проф. д-р Наташа Диденко е прво монографско претставување на придонесот […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ЗАЕВ: Оваа средба е средба на минатото и на иднината – сите заедно сме повикани да ја градиме иднината на нашите поколенија

  Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, како покровител на Петтата Светска средба на децата бегалци од Егејска Македонија, што деновиве се одржува во Скопје, во своето писмено обраќање до учесниците на свечениот собир, меѓудругото истакна: Почитувани граѓани на Република Македонија, Почитувани деца бегалци и почитувани потомци на децата бегалци, Македонки и Македонци […]