Вести Изјави Македонија

Османи од Брисел: Процесот е комплексен, но има ентузијазам

Македонија денеска во седиштето на Европската комисија формално го започна скрининг процесот, преку презентација на првото поглавје 23 – правосудство и фундаментални права. На почеток од работната средба, обраќања до претставниците на преговарачката структура и Комисијата, имаше заменик-претседателот на Владата, задолжен за европски прашања и главен преговарач и шеф на државната делегација за преговори, Бујар Османи. […]