Вести Изјави Ударни вести

МАКРОН: Преспанскиот договор е пример за храброст и единство за Европа

“Го поздравувам гласањето за Преспанскиот договор. Тоа е пример за храброст и единство за Европа.“ Изјави, Емануел Макрон

Вести Изјави Македонија

ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ: ГЛАС НА РАЗУМОТ

Гласањето за имплементација на преспанскиот договорот е глас на разумот, кој ќе ја придвижи Македонија напред. Пратениците треба да расправаат отворено, да ги соочат различните ставови и аргументи и без емоции да донесат  разумна и мудра одлука. Силната партизација на референдумот и поделбите по партиска, етничка и верска основа, не доведе до пред колапс и […]