Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје распиша нов повик за приватните превозници во јавниот превоз

  Град Скопје распиша оглас за нови приватни превозници. Јавниот повик ги содржи условите за аплицирање како и во претходните два јавни повици. Повикот е изготвен со учество на новото координативно тело на превозниците, чии претставници истакнаа дека сакаат чесно, одговорно и транспарентно да ја вршат дејноста и да го почитуваат договорот за вршење јавен […]

Вести Македонија Ударни вести

Објавен јавниот повик за субвенции за набавка на инвертери

  Градот Скопје го објави јавниот повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на високоефикасни инвертер клима уреди за затоплување за 2022 година, а граѓаните може да аплицираат онлајн.     На повикот може да аплицираат лица што набавиле инвертер клима уреди почнувајќи од 01.01.2022 година и се жители на Град Скопје (општини Гази Баба, […]

Вести Македонија

Јавен повик за посетување на бесплатна настава и обука за оџачари

  Градот Скопје спроведува проект “Оџачари за чисти печки и чист воздух во Скопјe”, кој е финансиран од Министерство за економска соработка и развој од Сојузна Република Германија и истиот се реализира во соработка со збратимениот град Нирнберг од Сојузна Република Германија. Проектот има за цел да обезбеди контрола на загадувањето на воздухот во Скопје […]

Вести Македонија Ударни вести

Јавен повик за локации за поставување на урбана опрема во Градски парк

  Град Скопје објави јавен повик во дневните весници Нова Македонија и Коха, како и на официјалниот портал на Град Скопје www.skopje.gov.mk, за користење на локации за поставување на урбана опрема и други подвижни направи во Градски парк во Скопје. Урбаната опрема ќе се поставува на 28 локации во Градски парк утврдени во графичкиот прилог […]

Вести Македонија Ударни вести

Програма за млади менаџери и деловни лидери: Стекни искуство од најдобрите

  Под покровителство на претседателот Стево Пендаровски, Советот на странски инвеститори ќе спроведе програма за млади менаџери и деловни лидери, која што ќе се реализира од јануари до мај 2022 година. Целта на оваа програма е повеќе од 30 млади и амбициозни луѓе од Северна Македонија, преку низа на значајни обуки да стекнат конкурентни вештини […]

Вести Македонија

Објавен Јавниот повик за признанието „Успешни млади“ за 2020 година

  Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија продолжува со имплементација на проектот „Успешни млади“, признание кое што се доделува во насока на вреднување на трудот и знаењето на младите, како една од политиките за намалување на одливот на млади луѓе од нашата земја, како и за создавање на перспективи за младите и успешни кадри. […]

Вести Македонија Ударни вести

ДУИ објавува повик за кандидати за советници во Гостивар

  Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), за првпат објавува Јавен повик со кој ги повикува граѓаните на Гостивар да го искажат својот интерес  за да се кандидираат за советник во Советот на општина Гостивар од редовите на Демократската Унија за Интеграција.     ЈАВЕН ПОВИК за кандидати за советници во Советот на општина Гостивар за […]