Вести Македонија Ударни вести

“АЛКАЛОИД” со раст на консолидираните продажби од 11% и инвестиции од 219 милиони денари во периодот јануари – март

  АЛКАЛОИД со раст на консолидираните продажби од 11 %, со 99 нови вработувања во земјава и со инвестиции во износ од 219 милиони денари во периодот јануари – март 2022 г.     Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – март 2022 година продажбите достигнуваат 2.696.313.187 денари, што е […]

Вести

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз, нето добивката, инвестициите и 144 нови вработувања

  „Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, соопштија од компанијата, во периодот јануари – септември, продажбите достигнуваат 5.517.737.841 денари, што е за седум отсто повеќе споредено со истиот период минатата година. Добивката пред […]