Вести Македонија Ударни вести

Договор за соработка со државниот архив на Црна Гора

Директорите на Државните архиви на Република Северна Македонија и Црна Гора, д-р Емил Крстески и Саша Томановиќ во Цетиње потпишаа договор за соработка. На официјалната средба д-р Крстески и Томановиќ разменија мислења за досегашните искуства и работата и функционирањето на двата архива, како и за идните нивни планови и активности. Со потпишувањето на овој билатерален […]