Вести Македонија Ударни вести

Интензивирање на соработката со Државните архиви на Турција

  На средбата на директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески со амбасадорот на Република Турција во нашата земја, Хасан Мехмет Секизќок, беше заеднички констатирано дека односите и соработката меѓу Државните архиви на двете земји се одвива на високо професионално ниво. “Од Турција добиваме значајна поддршка за функционирањето на нашето Одделение за отоманскиот период, како […]