Вести Свет Став Ударни вести

Адора Лимани: Абортуси кога полот не одговара – проблем за кој патријархатот треба да се освести

  Проблемот со абортуси за полова селекција е причина да се освестиме за сериозноста на недоволно ценетите ќерки, жени и девојки. Летово ја запознав М, жена во раните триесетти години од животот, која е од мало гратче во Македонија. М ми раскажа за нејзиното мајчинство – мајчинство жигосано од притисоците на патријархалното општество, во кое, […]