Вести Македонија Ударни вести

МОН и МОСТ подготвија препораки за изработка на нови наставни програми по историја

  На работен состанок помеѓу Министерството за образование и наука и граѓанската асоцијација МОСТ беше презентиран документ со препораки за изготвување на новите наставни програми по историја кои се однесуваат на причините кои доведоа до започнување на втората светска војна како и случувањата непосредно пред нејзиниот почеток со акцент на потпишувањето на “Договорот Молотов-Рибентроп“.   Документот […]

Вести Македонија

Шилегов: Новиот пешачки мост изграден наместо панорамското тркало пуштен во употреба

Од денес е прооден и спремен за користење пешачкиот мост на реката Вардар кој се изгради наместо Панорамското тркало, проект кој беше дел од Скопје 2014. Со пренамената на тркалото и изградба на модерен пешачки мост граѓаните заштедија 10 милиони евра. „Овој мост е симбол на битката со проектот Скопје 2014 и драго ми е што конечно […]