Колумна Текстови Ударни вести

Ќе пишуваме ли историја или ќе завршиме во неа?! – Мерсел Биљали

Кога Грција, со традиционални симпатии кон Русија, протера двајца руски дипломати, поради отвореното залагање да се сруши Преспанскиот договор, јасно се покажа големата нервоза во Кремљ, поради очигледното пропаѓање на нејзиниот мрачен проект во регионот. Факт дека Русија има бројни нерасчистени сметки со Западот, а истите тие најлесно сакаше да ги подмири преку создавање нестабилност […]