Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Денови на руската наука во МАНУ

  Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Амбасадата на Руската Федерација во Северна Македонија и Почесниот конзулат на Руската Федерација во Охрид, од денеска до 21 октомври ќе се одржат Денови на руската наука. Во рамки на настанот ќе се одржат четири предавања од различни научни области: вештачка интелигенција, биохемија и молекуларна […]