Алтернатива Настани

Вечерва во Кинотека почнува „Недела на албански филм“

  Од вечерва до 26 октомври во Кинотеката ќе се организира Недела на албански филм.   На петдневната манифестација, реализирана од Кинотеката и Националниот филмски центар на Албанија ќе бидат прикажани по пет долгометражни и кратметражни играни филмови од поновата продукција.   На отворањето на Неделата ќе гостуваат: Едуарт Макри, директор на Националниот филмски центар […]