Вести Македонија Став Ударни вести

Партијата за движење на Турците останува дел од владиното мнозинство

  По завршувањето на првиот круг од локалните избори, Партијата за движење на Турците (ТХП), со иста посветеност продолжува со изборните активности за вториот круг. Како единствена прогресивна партија на турската заедница во Република Македонија, остануваме доследни на нашите политички определби, кои се втемелат на демократските вредности и принципи. Здравата иднина на нашата земја, како и […]