Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МЗ ќе набави Молнопиравир, единствениот лек за Ковид 19

    Министерството за здравство ја информира јавноста дека ќе го набави лекот Молнупиравир, единствен лек против Ковид 19. Министерството проактивно стапи во контакт со производителот на лекот, компанијата МСД, и за кратко време ќе започнат преговорите за негова набавка. Лекот Молнупиравир е во форма на таблета и може да го примаат сите пациенти кои […]