Алтернатива Настани

Одржани 44-ти Плавски литературни средби и 19-та ликовна колонија во Црна Гора

  Од 20-ти до 24-ти октомври во Плав, Црна Гора, се одржаа 44-та по ред традиционална манифестација “Плавски книжевни средби” и 19-та ликовна колонија. Историјата на овој регион, испреплетена со различни влијанија на народите и културите, ги даде некои од најплодните творци не само во Црна Гора туку и на Западен Балкан.     На […]