Алтернатива Настани

Концерт на Мерсиха Шукри во Филхармонија – 20 години творење

  Нашата најпозната харфистка Мерсиха Шукри денеска ќе одбележи 20 години од нејзиното творење со концерт во малата сала на Филхармонија, со почеток во 20 часот.   На програмата ќе бидат изведени композиции од Дурант, Дусек, Глинка и Хенсон. Како гости ќе настапат нејзините драги колеги Елена Талевска на виолина и Паскал Краповски на виолончело. […]