Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Објавен првиот прирачник за предавање на контроверзни теми во училница

    Предавање и дискусија на контроверзните теми се уште претставува предизвик за наставниците од училиштата во нашата земја, па затоа дури 86% од учениците никогаш немале можност да разговараат за тековни општествени прашања во рамки на образованието. За да се надмине ваквата состојба, Здружението LEAD  го издаде првиот прирачник за предавање на контроверзни теми […]