Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Гостување на полскиот писател Миколај Гринберг

  Утревечер на 18 август, во кафе-книжарницата „Буква“ со почеток во 20 часот, ќе се одржи промоцијата на збирката раскази „Еврејска работа“, со гостување на полскиот автор Миколај Гринберг. Промотор ќе биде нашата позната писателка Лидија Димковска.     Ова е книгата која имаше прекрасен прием во матичната земја, и за која Нобеловката Олга Токарчук […]

Алтернатива Настани

ИЛИ-ИЛИ: Нова збирка раскази „Еврејска работа“ од Миколај Гринберг

  Денес од печат излезе збирката раскази „Еврејска работа“ од Миколај Гринберг, во превод од полски на македонски јазик на Лидија Танушевска од ИЛИ-ИЛИ.         Ова е книгата која имаше прекрасен прием во матичната земја, и за која Нобеловката Олга Токарчук напиша: „Овие мали проникливи прози истовремено се трогателни и вознемирувачки. Доколку […]