Вести Македонија Ударни вести

Републичкото здружение на децата бегалци „Т’ГА ЗА ЈУГ“ со поддршка за Шилегов

  Републичкото Здружение на децата бегалци и нивните потомци од Егејскиот дел на Македонија Т’га за југ од Скопје која брои 7.800 членови, ќе даде поддршка за кандидатот за градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов како негов член. За првпат од 1988 година споменикот на Децата бегалци во Жена борец, Градот Скопје го зеде под своја закрила и грижа, каде денес се одржуваат голем број […]