Вести Македонија Став Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ со години го урнисуваше РЕК Битола, а денес го злоупотребува во дневно политички цели

  Ги потсетуваме ВМРО ДПМНЕ дека во август 2017 година, кога новото раководство го презеде АД ЕСМ во РЕК Битола, среде лето имаше 70 илјади тони јаглен на депонијата. Така што наводите за некаква претходна спремност на раководството од ВМРО ДПМНЕ е без никаква основа и спротивно на фактите. Големите поплави кои во 2020 го […]