Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Дистрибуцијата на топлина без поголеми проблеми, се санираат дефекти

  „Нема дефекти во производните постројки и дистрибутивната мрежа за топлинска енергија во Градот Скопје и тие се 100% функционални“, изјави Александра Маројевиќ, помошник на директорот за Производство во АД ЕСМ, задолжена за топлинска енергија. Се интервенира на повик од граѓани за дефекти во становите или станарските потстаници. „Бројот на објекти кои пријавиле дефекти пред […]

Вести Македонија Ударни вести

РЕК Битола од ноќеска повторно произведува струја

  Од три часот ноќеска, откако е завршена поправката на дефектот на Блок 1 на РЕК Битола, електраната повторно произведува струја, информираат од АД ЕСМ. Првиот блок беше исклучен поради прекината цевка, а со тоа најголемиот производител на струја во земјава беше вон функција. Имено, Блок 3 не работи откако дојде до пожар на неговата трафостаница […]