Вести Македонија Ударни вести

Во НП „Шар Планина“ нема да смеат да се градат нови хидроцентрали, рудници, хотели и патишта

  На целата територија на Националниот парк „Шар Планина“ нема да смее да се градат нови хидроцентрали, да се копаат рудници и да се прават геолошки истражувања, ниту пак ќе смее да се поставува инфраструктура за гасовод, пренесува мета.мк. Забрането во сите зони на управување ќе биде и одгледување на алохтони и инвазивни растенија и […]