Вести Македонија Ударни вести

Влада: 19.060 тутунари на своите сметки ќе ги добиваат дополнителните пари за откупениот тутун

    Владата преку Генералниот секретаријат ја започна исплатата на финансиската поддршка за 19.060 тутунари со вкупна вредност од 300 милиони денари во рамки на пакетот поддршка за намалување на последиците предизвикани од КОВИД-19 и на сметките на производителите на тутун веќе од утре ќе почнат да стигнуваат парите за откупените количини. Се работи за […]