Алтернатива Настани

Фестивал “СТАРИ ИГРИ” во Музејот на Македонија

  Првото издание на фестивалот „Стари игри” ќе се одржи на 27 мај 2023 година со почеток во 11 часот пред платото на Музејот на Македонија.   Добредојдени се сите деца, млади, родители, баби и дедовци. Да се потстетиме на игрите од нашето детство, пренесувајќи ги на модерните деца и информирајќи ги за нивното потекло. […]

Алтернатива Настани

Изложба “Народното стопанство во Македонија претставено преку фотографии и ликовни дела”

  Во 2007 год во Музејот на Македонија е поставена изложбата “Народното стопанство во Македонија претставено преку фотографии и ликовни дела” со цел да се прикаже креативното творештво на македонските фотографи и уметници, претставени преку изложените фотографии од фототеката на Музеј на Македонија и високите уметнички дострели на македонските ликовни уметници.       Етнолошкиот […]