Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски: Денес е голем ден, кога се работи за детските права сите сме еден тим

  Премиерот Димитар Ковачевски се обрати и учествуваше на настан по повод Светскиот ден на детето под мотото: „Кога се работи за детските права, сите сме еден тим’“ во организација на  Детскиот фонд при Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Фудбалската федерација на Македонија. На настанот обраќања имаа и Патриција ДиЏовани, претставничка на УНИЦЕФ и Дени Масев, […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Град Скопје: Oдбележување на Светскиот ден на детето – обоени во сино фб, твитер и инстаграм

  Градот Скопје се приклучува на иницијативата за одбележување на Светскиот ден на детето, 20 Ноември и на покана на УНИЦЕФ ќе ги „обои“ во сино своите социјални мрежи фејсбук, твитер и инстаграм. На овие мрежи ќе бидат споделени постери со пораки за посреќно детство #ЗаСекоеДете.     По повод усвојувањето на Конвенцијата за правата […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Светски ден на детето: Недискриминација, право на живот, опстанок и развој

  Вложувањето во здравјето и благосостојбата на децата е вложување во општеството, вложување во нашата иднина, изјави премиерот Зоран Заев.    Денешниот ден е прогласен за Светски ден на детето, по повод усвојувањето на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на децата на 20 ноември 1989 година. Оваа конвенција е најшироко прифатен документ на Обединетите […]