Вести Македонија Ударни вести

Лекарска комора: За пациентите со прележан Ковид-19 неопходна е физикална рехабилитација

  Значителен број од пациентите по прележан Ковид-19 имаат потреба од физикална рехабилитација поради намалена физичка кондиција, отежнато дишење, продолжена болка, депресија, вознемиреност и намален  квалитет на живот, истакна асс. д-р Билјана Калчовска од Универзитетската клиника за физикална медицина и рехабилитација во неделната онлајн дискусија, која ја организираше Лекарската комора на тема „Рехабилитација на пациенти […]