Вести Колумна Македонија Текстови

Со кого ќе се гушнете на последната станица? – Соња Ајановска Деловска

    Секогаш кога ќе се заострат меѓуетничките и човечките односи во државава, непосакувано непријатно нѐ изненадува по една трагедија, во која учесници сме сите етникуми што живееме заедно. Да не се навраќам во минатото, сами ќе се присетите колку тага и бол се преживеани во состојби кога трагедијата не бира кого ќе го покоси. […]