Вести Македонија Ударни вести

Исплатата на пензиите за ноември ќе се врши од утре, 26 ноември

  Владата го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25 ноември, врз основа на што деловните банки ќе можат да обезбедат пензионерите да може да располагаат со ноемвриските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26 ноември. Владата им препорачува […]