Вести Македонија Став Ударни вести

ДС: Да се прекинат активностите за проширување на парламентарното мнозинство

  Демократскиот сојуз смета дека идејата за зголемување на парламентарното мнозинство, дополнително ќе го засили незадоволството кај граѓаните, дека ќе се заострат меѓуетничките тензии и сериозно ќе се нарушат уставните принципи за соодветна и правична застапеност на етничките заедници во власта. Инаку, и со сегашната композиција на Владата, прекршени се основните решенија од Охридскиот рамковен […]

Вести Македонија Ударни вести

Средба на Заев – Гаши за влез на Алтернатива во Владата

  Премиерот Заев и претседателот на Алтернатива Африм Гаши денеска ќе одржат нова средба, за тоа дали партијата ќе се приклучи во Владата и парламентарното мнозинство или ќе остане во опозицискиот блок. Централното претседателство на Алтернатива во петокот го овласти Гаши да почне разговори со сите политички актери, со премиерот и со евентуалниот нов мандатар […]