Алтернатива Настани

„Демократии / Реализам“ изложба на Артур Жмијевски во МСУ

  Денеска, во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена самостојна изложба „Демократии / Реализам“ (Democracies / Realism) на реномираниот полски уметник Артур Жмијевски, кој е еден од најзначајните европски уметници од неговата генерација.   На изложбата ќе бидат претставени две видео инсталации, кои се составени од селекција на филмови […]