Вести Македонија Ударни вести

Паркинзи за велосипеди во станбените, деловните и сите јавни објекти во Центар

  Паркинзи за велосипеди кај сите нови станбени, деловни и јавни објекти во рамки на градежна парцела треба да планираат инвеститорите, според одлуката на  8. седница на Советот на Општина Центар, која беше изгласана денеска. Општина Центар ги задолжува инвеститорите кои поднесуваат барање согласно Законот за градење да обезбедат паркинзи за велосипеди секаде каде има […]

Вести Македонија Ударни вести

Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, оствари средба со претставници на иницијативата „На Точак“, на која ги разгледа барањата кои се однесуваат на унапредувањето на условите за велосипедски сообраќај во рамки на општината.     Од средбата произлезе договорот при секоја нова градба да се поставуваат паркинзи за велосипеди, со цел поголема нивна употреба […]