Алтернатива Вести Македонија Настани

Нов докуметарец на Дома: Тлото кое го губиме

  Последиците од климатските промени повеќе не се само сценарија за иднината. Пред нашите очи се губат важни екосистеми, почва, брегови и човечки животи. Потонати острови, плажи и потопени домови се само дел од последиците со кои ќе се борат земјите од Западен Балкан во наредните децении. Ова е приказната за нас и нашето тло […]