Вести Македонија Став Ударни вести

Фронт 21/42: Комитетот на Бернската конвенција отвори случај за Охридското Езеро и Галичица

  Денеска заврши 41 состанок на Постојниот Комитет на Бернската Конвенција при Советот на Европа, на кој се усвои одлука да се отвори случајот, кој го поднесе Фронт 21/42 за заканите врз Охридското Езеро и Галичица. Отворањето на новиот случај против С. Македонија следи откако на 01.12.2021, Фронт 21/42 ги презентираше аргументите од жалбата пред […]