Вести Македонија Ударни вести

ДОМ на Конгрес на Европските Зелени

  Делегација на зелената партија ДОМ во состав: Маја Морачанин, Ана Угринска, Ервин Реџепагиќ и Александар Пандиловски учествуваше на Шестиот конгрес на Европските Зелени, кој се одржа од 2-4 декември, во Копенхаген. На конгресот се дискутираше за: зелени и социјално праведни решенија за енергетската криза, зелени решенија за отпорност на системите за храна, улогата на […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Европските зелени: Бугарија да го отвори патот за преговори со ЕУ

  На 34-от Совет на Европската зелена партија, што поради Ковид-19 пандемијата се одржа онлајн, се усвои Резолуција за поддршка за интеграција на земјите од Западен Балкан во ЕУ. Во дефинирањето и усвојувањето на оваа Резолуција активно придонесе зелената партија ДОМ, која е полноправна членка на Европската зелена партија. Во Резолуцијата, Европските зелени потенцираат дека […]