Вести Македонија Ударни вести

Нова платформа “Западен Балкан КВАД 100% усогласеност со надворешната политика на ЕУ”

  Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денес во Скопје, заедно со министерката за Европа и надворешни работи на Албанија, Ољта Џачка, заменик-министерот за надворешни работи и дијаспора на Косово, Крешник Ахмети и советникот за надворешна политика на Премиерот на Црна Гора, Ѓорѓе Радуловиќ лансираше нова платформа “Западен Балкан КВАД – 100% усогласеност со надворешната […]

Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Платформа “Провери па купи” креирана од студенти за намалување на сивата економија

  „Провери па купи“ (www.proveripakupi.mk) е веб-платформа која им овозможува на потрошувачите безбедно да купуваат преку интернет и е во функција од пред неполн месец. Купувачот кој сака да плати за производ или услуга онлајн, на платформата може да ги провери податоците на е-трговецот (фирмата) од земјава за да се осигури дека тој е регистриран […]