Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани

Музеј на РСМ: Ја чествуваме 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески

  “Везилке кажи како да се роди проста и строга македонска песна… Два конца парај од срцето, драги, едниот црн…

Повеќе