Categories: Вести, Македонија

Се осовременува календарот за имунизација со деветвалентна вакцина против ХПВ

Министерот за здравство, д-р Илир Демири, заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, националната координаторка за имунизација, проф. д-р Александра…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Манолева: Прифатена Декларацијата за заштита од тутунски чад поддржана од СЗО

  Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, учествуваше на состанокот организиран од Светската здравствена организација на којшто петте земји…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

МЗ: Нови директори во јавните здравствени установи

  Министерството за здравство информира дека поради истекување на мандат во време на предизборниот период, спреведни се конкурси во три…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка на МЗ со Државниот завод за ревизија

  Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и главниот државен ревизор од Државниот завод за ревизија Максим Ацевски, денеска потпишаа…

Read More
Categories: Вести, Македонија

МЗ: Пренамена на буџетски средства за реконструкција на амбуланта Илинден

  Министерството за здравство информира дека министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и градоначалникот на општина Илинден Александар Георгиевски склучија…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Меџити: 22 нови амбулантни возила, најголема набавка за итната помош во историјата

  Министерството за здравство информира дека ја утврди потребата за набавка на нови амбулантни возила за потребите на јавните здравствени…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Здравствените установи ќе работат континуирано за време на министерскиот состанок на ОБСЕ

  Министерството за здравство информира дека одлуката 29 и 30 ноември да бидат неработни денови за сите вработени во државната…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

МЗ: Одобрени дополнителни 100 милиони денари за лекот „трикафта“

  Одобрени се дополнителни 100 милиони денари за обезбедување на лекот „Kaftrio“ во комбинација со „Kalydeco“ на дополнителни пациенти со…

Read More