Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Бебето Бехра, родена со 665 грама заминува дома со 2.190 грама

  По 67 дена поминати на Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство – Скопје, со престој на неонатолошките интензивни одделенија, предвремено роденото женско бебе денеска заминува дома во добра општа состојба и со уреден наод на виталните функции.         Бебето беше родено на 8 октомври, предвремено во 29-та гестациска недела, со екстремно […]