Вести Македонија Ударни вести

Средношколците ќе се возат бесплатно и за време на летниот распуст

  Овој летен распуст околу 23.000 средношколци ќе може да го користат јавниот превоз бесплатно заради посетување дополнителна настава, часови по практична настава, како и за посета на културни, спортски или други активности, денеска одлучи Советот на Град Скопје на 13-та седница.   Изминатите години бесплатниот билет им важеше само за време на учебната година, […]

Вести Македонија Ударни вести

Средношколците бараат бесплатен автобуски и железнички превоз

  Сојузот на средношколци бара бесплатен автобуски и железнички превоз во сите региони од државата во текот на целата година. Сојузот на средношколците подготви предлог-законски решенија кои се однесуваат на бесплатен превоз за сите средношколци и гарантирање на ученички совети во секое училиште, информираше денеска претседателот на Сојузот, Лука Павиќевиќ. „Очекуваме да добиеме поддршка од […]

Вести Македонија Ударни вести

Арсовска: Целосно бесплатен јавен превоз за 2 години – БРТ е на штета на Градост Скопје

  Проблематичниот проект за воведување на БРТ превоз, акцијата за чистење на дивите депонии, катастрофалната финансиска состојба во која е оставен градот од претходната градска власт, како и лошата финансиска состојба на јавните претпријатија на градот беа дел од темите за кои градоначалничката Данела Арсовска разговараше на денешниот брифинг со новинарите. Според неа покрај сите […]