Вести Македонија Ударни вести

Пендаровски: Конески останува современ за сите времиња

  Претседателот Стево Пендаровски се обрати на свеченото одбележување на јубилеите „75 години Филолошки факултет“ и „100 години од раѓањето на Блаже Конески“ што се одржа во Македонскиот народен театар во организација на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ од Скопје.     На свечениот настан, на претседателот Пендаровски му беше врачена плакета во знак на особена […]