Алтернатива Настани

Промоција на романот „Засолниште во времето“ од Георги Господинов

  На 1 декември во киното Фросина во МКЦ од 21 ч. ќе се одржи промоција на романот „Засолниште во времето“ со гостување на авторот, прославениот бугарски писател, Георги Господинов. Романот од бугарски на македонски го преведе Душко Крстевски. Објавувањето на романот и промоцијата се дел од проектот „Европска литература: зачувување на солидарноста во заканувачки […]

Алтернатива Настани

Јубилејна 200. книга на ИЛИ-ИЛИ: „Засолниште во времето“ од Георги Господинов

  На 22 декември, од печат ќе излезе новиот роман „Засолниште во времето“ од Георги Господинов, во превод на Душко Крстевски, со што ИЛИ-ИЛИ ќе ја заокружи бројката од 200 наслови на прагот од дваесетгодишнината од нивното постоење и делување.   Како еден од најчитаните автори од преводната литература, чии романи „Физика на тагата“ и […]