Вести Македонија Ударни вести

Петок е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

  Согласно со Законот за празниците на РС Македонија, 19 јануари 2024 година (петок), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика им го честита празникот Богојавление (Водици) на граѓаните од православната вероисповед.  

Вести Македонија Ударни вести

Со 62 гласа „за“ изгласано е недела да биде неработен ден

  „Работниците се нашиот најголем капитал. Нивниот труд мора да се почитува и вреднува. Затоа, оние што ќе бидат ангажирани во дејностите кои заради техничко-технолошкиот процес не смеат да бидат прекинати, ќе добиваат најмалку 50% повисока дневница за работа во недела и слободен ден кој ќе можат да го искористат во наредните седум дена. Непочитувањето […]