Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Правата и обврските на специјализантите да се уредат со закон

На 15. седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа Информацијата од Министерството за здравство, во врска со специјализантите по…

Read More
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

МЗ: Од јануари исплата на приватните специјализанти

  Приватните специјализанти кои започнаа со специјализација од септември 2021 година, месечниот надомест ќе почне да им се исплаќа од…

Read More