Вести Македонија Ударни вести

Електронските цигари ќе можат да се користат и во затворени простории

  На вечерашната седница Владата на Република Северна Македонија го усвои мислењето на Министерството за здравство дека несогорливите тутунски производи и уредите за нивно загревање не спаѓаат под забраната за пушење од член 3 став 1 од Законот за заштита од пушењето.   Според Министерството за здравство, користењето на несогорливите производи од тутун, уредите за […]