Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Доделени признанијата „Златна Олимпија“ за најуспешните жени во спорт за 2021 година

  Вчера се одржа првата едиција на гала настанот „Златна Олимпија“, настан посветен на најуспешните жени во спортот.   Овој настан е кулминација на спортските достигнувања и успешните приказни на спортистките и жените во спортот за 2021 година.  Преку настанот се реафирмираше заложбата за постигнување родова еднаквост во спортот, поголемо учество на жените во спортот, […]